6 Kebaikan Anggur

Jom kita baca sikit tentang kebaikan anggur atau resveratol dalam vivix shaklee. Banyak kebaikan resveratol, tapi yang saya tulis ini ada 6 yang penting, dari sebuah blog orang putih, jom baca  kalau korang berani. Vivix  shaklee memang best, jadi rugi kalau tak beli.
khasiat anggur

1. Endurance Penambahbaikan

Adakah anda dapat dimatikan dengan fikiran semata-mata latihan ketahanan? Bagaimana jika anda boleh meningkatkan hasil anda? Menurut satu kajian 2012 Kanada, suplemen resveratrol boleh memberikan manfaat yang sama otot rangka sebagai latihan daya tahan. Kajian yang dijalankan dalam tempoh 12 minggu ke atas tikus, didapati bahawa suplemen resveratrol juga menyebabkan peningkatan ketahanan, metabolisme oksidatif, dan fungsi jantung dipertingkatkan. Lebih baik lagi, gabungan latihan daya tahan dengan penambahan resveratrol menyebabkan peningkatan prestasi 21%. Bijak: Teruskan latihan ketahanan dan mempertimbangkan penambahan resveratrol untuk meningkatkan hasil.

2. Keselamatan Kardiovaskular

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit, pada tahun 2011, penyakit jantung disenaraikan sebagai punca utama Amerika Syarikat ‘kematian. Pertimbangkan sejarah keluarga anda dan perancangan awal. Satu kajian di Kanada mendapati bahawa dengan minum 1-2 gelas 5-auns wain setiap hari, peserta kajian dapat mengurangkan dengan ketara risiko mereka mendapat penyakit artherosclerotic, pelopor untuk penyakit jantung dan strok, dan seterusnya juga mengurangkan risiko kematian oleh kira-kira 30%. Bagaimana? Para penyelidik di Connecticut menentukan bahawa prasyarat resveratrol hati dengan itu menyediakan dengan perlindungan yang terbaik untuk mengelakkan peristiwa jantung.

3. Kanser Perlindungan

Adakah keluarga anda mempunyai sejarah kanser? Jika ya, anda mungkin biasa dengan kanser usus besar kerana, menurut Klinik Mayo, ia adalah kanser sistem pencernaan yang paling kerap berlaku. Oleh kerana hasil yang boleh membawa maut, penyelidik di seluruh dunia terus mencari cara-cara untuk mencegahnya. Satu kajian baru-baru ini yang dijalankan di Perancis menyimpulkan bahawa resveratrol mampu melambatkan pengeluaran sel-sel kanser dan dengan itu boleh dianggap sebagai agen anti kanser yang berkesan. Antara sumber-sumber semula jadi atas resveratrol termasuk beri biru, kacang tanah, anggur dan wain kedua-dua merah dan putih.

4. Penglihatan Perlindungan

Visi adalah boleh dikatakan yang paling penting daripada lima deria anda. Walaupun kehilangan penglihatan sedikit adalah serta-merta ketara. Malangnya, bagi sebahagian besar, kehilangan penglihatan adalah sebahagian proses penuaan. Nasib baik, satu kajian oleh Missouri penyelidik telah mendapati bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengatasi kejadian agak biasa ini. Bagaimana? Mereka mendapati bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengawal selia angiogenesis, dengan itu menghalang pertumbuhan abnormal salur darah yang merosakkan penglihatan. Makanan mata-friendly lain yang perlu dipertimbangkan termasuk ikan omega-3 asid lemak, dan juga makanan yang kaya dengan beta-karotena, vitamin C, dan vitamin E.

5. Testosteron

Adakah anda percaya testosteron anda memerlukan rangsangan? Apabila anda memasuki tiga puluhan anda, semakin mungkin untuk testosteron menurun. Jika anda berfikir bahawa yang berlaku, melawat doktor anda dan meminta ujian darah untuk menentukan tahap anda. Ada terapi penggantian testosteron yang boleh menjadi berkesan. Menurut kajian yang dijalankan ke atas Korea tikus, resveratrol juga boleh menjadi pilihan. Kajian ini menyimpulkan bahawa kepekatan testosteron darah telah meningkat sebanyak lebih daripada 50% selepas tempoh 28 hari penggunaan resveratrol. Malah jika anda tidak cukup sebagai berjaya, masih terdapat banyak manfaat dikaji secara saintifik lain dalam memakan resveratrol.

6. Ketajaman Mental

Ingin mendapatkan kelebihan mental? Salah satu cara ialah dengan meningkatkan aliran darah ke otak anda. Baru-baru ini, penyelidik UK telah menjalankan kajian 22 orang dewasa yang sihat dan menentukan bahawa aliran darah neurologi telah meningkat berikutan penggunaan resveratrol. Sebelum kajian itu, penyelidik Illinois mendapati bahawa tikus yang menerima tambahan resveratrol mempunyai fungsi ingatan yang lebih baik dan prestasi mental keseluruhan meningkat. Lebih banyak penyelidikan adalah perlu untuk menentukan sejauh mana kesannya, tetapi berita baik ialah bahawa jika anda seorang peminum arak biasa, anda kini mempunyai satu lagi sebab yang baik menjelaskan mengapa.

Jom Order Vivix Shaklee

Jika anda berminat untuk mendapatkan Vivix dari Shaklee, boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia. 

Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
http://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.