Anak demam

Kasihan dengan si kecil..sering sungguh saya lihat mereka demam.. Rasa ingin membantu..

Anak anda sering DEMAM?? Selalu selsema dan batuk-batuk atau pun lelah??? Minggu lepas demam, kemudian sembuh dan minggu ini demam semula.. Keadaan ini sering berlau kepada anak-anak kecil di antara usia 1tahun – 10tahun.

Ini kerana system imun mereka masih lemah, dan sering terdedah dengan keadaan persekitaran. Apabila anak-anak mendapat penyakit, badan mereka sedang berlawan dengan penyakit yang di alami itu. Ditambah dengan ramai anak-anak zaman ini yang di hantar tinggal bersama pengasuh atau tadika. Jadi bayangkan mungkin ada barangan mereka yang kita tidak sedar telah di kongsi pakai oleh kanak-kanak lain.
Saya agak terkilan kepada ibu bapa yang tetap menghantar anak-anak mereka ke sekolah atau pengasuh walaupun mereka telah mengetahui keadaan anak yang kurang sihat. Pengalaman menjadi guru sedikit sebanyak dapat mematangkan saya dalam hal menjaga dan mendidik anak-anak kecil di bawah umur 12 tahun. Tapi keadaan ekonomi dan peluang pekerjaan yang susah telah menyebabkan ibu bapa terpaksa untuk tetap pergi berkerja kerana bimbang akan di berhentikan kerja akibat terlalu kerap cuti apabila anak sering sakit.
Bagaimana ibu bapa dapat membantu anak-anak yang sering demam, selsema,batuk atau lelah ni??

Meal shake dan Omega Guard sangat membantu..
In sya Allah kita usaha, doa dan tawakal kepada Allah.

Kebaikan yang ada pada Meal Shake Shaklee.

• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian(Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium ( bagus untuk tulang dan gigi), fiber (memudahkan untuk proses pembuangan) dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Sehari hanya 1 sudu the di masukan kedalam susu anak-anak anda atau kedalam minuman kegemaran mereka seperti milo.

Kebaikan yang ada pada Omega Guard Shaklee.

• Penting bagi perkembangan dan fungsi otak.
• Meningkatkan sistem imunisasi.
• Menapis segala virus dan bakteria daripada badan.
• Kanak-kanak yang mengambil Omega 3 dari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

Harga???? Adakah mahal harga supplement Shaklee ni?? Bagi sesetengah daripada anda mungkin rasa agak mahal untuk supplement bernilan RM100 keatas. Sebenarnya tidak.. Mari saya kirakan untuk anda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.