** berbuKe puAse **

ok arini genap dah umat islam berpuase 23 ari…aku dh xsabar2 nk balik umah ni..tinggal lg 3 ari nk balik..yes2..tiket flight dh tempah..ari jumaat nek flight depan bas stop U aku je pon…hehe…nek bas rapid je…xyah baris2 bl tiket bas..nasib dekat ngan kg halaman…jgn jeles
ari ni aku berbuke pose ngan mber2 kt masjid..mmg best time bln pose klu nk berjimat cermat..hehe…bleh je mkn beramai2 kt msjid..nasi pon best(alhamdulillah dpt mkn free) lauk dalca n kurma daging…yum3…then time kami semua dh berbuke azan pon dh abis..de la sowang student foreigner mmayb dr arab or uganda ke die bru dtg amik makan..so tmpat bnyk dh penuh…ade bdk meja sblh kite org ofer die tmpt…then skali mber aku tegur kesian tngk nasi die yg bnyk tu..tp tanpa lauk…yaAllah rase cam kesian sngt..then kite org pon bajet sndrik kot2 die ni x mkn beef ke..tp nasi die mmg bnyk giler…blh x kite mkn nasi tnpa lauk??dh la tu bkn nasi putih…nasi minyak…aiyok…rase hiba sngt tngk..n time tu nasi yg masih berbaki kt pinggan di mkn shingga abis..huhu…ingt ader ati gak xabis…pkirkan la org yg kelaparan yg x dpt mkn cam ne depa rase kn….so time nk dekat raye ni pon x leh la nk memboros2 sngt…(walhal..fulus pon dah elek..mntk sponsor)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.