BERKAWAN BIARLAH IKHLAS..

Assalamualaikum..

aku tak perlukan kawan yang hanya nak berkawan dengan kita hanya bila dia nak something dari kita. kadang kadang walaupun kita nampak ok takdE apa apa yang berlaku, tapi jauh di sudut hati, still terluka dengan sikap sesetengah kawan macam ni. 

bila kita diperlukan, kita lah yang jadi top friend mereka. kita diutamakan dalam semua hal. tapi bila kita dah tak ada apa apa yang boleh menjadi kepentingan dia lagi, kita diletakkan dalam senarai kawan kawan dia yang palingg bawah. yang bukan keutamaan lagi. 
damn pathetic aite?

Photobucket
tapi tu la hakikat nya. dalam hidup ni, tak semua kawan kawan yang betul betul ikhlas berkawan dengan kita. ada segelintir yang suka mengambil kesempatan atas apa yang kita ada. mereka akan jadikan kita sebagai batu loncatan. kesian kan?
dulu..
bila keluar dengan member member, and of course ada jejaka jejaka hensem gitu yang join, maka dengan automatiknya akan ada kawan kawan perempuan yang tergedik gedik nak join jugak. eh you kuar dengan dorang ke? nak join laa!! (sanggup cancel plan lain semata mata nak hang out dengan kita)
now..
you, jom kita keluar nak?
you ajak siapa lagi? mamat2 hensem tu ikut tak?
tak la dorang bizi.
oh yeke so kita berdua je? 
lastly..
sory la tak dapat join. 
so korang pernah alami tak situasi macam ni? when your frends hanya pergunakan korang untuk berkenalan dan menggedik gedik dengan kawan kawan kita. sedih kan? tapi ni la hakikat. manusia memang macam ni. they always make us as an option..and because they want something from us…they suddenly make us as priority..sedih je kn?
so moral of the story, bila kita berkawan dengan orang, kawan la seikhlas hati. bukan sebab kita nak kawan kita rekemen kawan kawan dia yang hensem2 tu. bukan sebab kawan kawan kita boleh banje kita makan selalu. bukan sebab kawan kawan kita femes. jangan la jadikan kawan kita batu loncatan. tak pun perhentian bas. in this life we need each other. 
bye.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.