vitamin c shaklee

Cara Nak Cantik Dengan Vitamin C

Dari semasa ke semasa, kita mendengar pakar menyanyikan puji-pujian vitamin C. Kami mula merasakan trend di sini: Mungkin Superfood yang kita perlu lebih mengambil berat tentang pemakanan adalah percubaan bagi kilang, jus sarapan ruji oren. Pasti, ia bukan seperti yang eksotik seperti, katakan, kale, atau biji chia, tetapi rasanya lebih baik.
Jadi mengapa vitamin C sehingga sangat penting? Nah, menurut Rianna Loving, pengasas jenama penjagaan kulit organik ORGO Kecantikan, ia adalah bertanggungjawab untuk mewujudkan dan mengekalkan kolagen-iaitu, “gam yang memegang badan bersama-sama.” Dari mengukuhkan saluran darah dan memberi keanjalan dan kekuatan kulit, Vitamin C adalah antioksidan badan kita perlukan.
Walau bagaimanapun, kerana Vitamin C adalah larut air, Loving berkata, badan kita tidak menyimpan atau mengumpul terlalu banyak dalam sistem kami, itulah sebabnya pengambilan harian adalah sangat penting. Tetapi, jika anda masih tidak yakin, inilah yang mendapat C anda dalam setiap hari boleh lakukan untuk rambut, kuku, dan kulit.

Untuk rambut

Vitamin C adalah salah satu nutrien yang paling berkesan untuk membantu membesar dan menguatkan rambut, Loving berkata. “Vitamin C membantu membina kolagen, yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut, tetapi mengekalkan kekuatan rambut adalah sama penting,” kata Cinta. “Vitamin C memainkan peranan penting dalam menyerap zat besi, yang menyimpan kunci kita kuat dan sihat.”
Menurut Elisa Zied, pengarang, MINGGU SETERUSNYA MUDA: Rx Ultimate anda untuk Reverse Jam, Tingkatkan Tenaga dan Lihat dan Rasa Muda dalam 7 Hari, besi adalah essnetial bukan hanya untuk rambut kita, tetapi kecantikan kita secara keseluruhan dan kesejahteraan. “Apabila anda mengurangkan simpanan zat besi anda, anda boleh membangunkan anemia dan pengalaman keletihan dan kelemahan,” kata beliau. “Itu sudah pasti tidak akan membantu anda kelihatan dan rasa nyaman atau bertenaga.”
Untuk memberi anda kunci dos penting Vitamin C, campuran yang, kentang pra-masak, tetapi tidak dimasak sepenuhnya manis, setengah cawan gooseberries, tiga strawberi dan separuh daripada yang kecil lada loceng merah sehingga anda mendapatkan campuran licin berkrim, kemudian memohon kepada kulit kepala dan rambut. Tinggalkan topeng selama 15 ke 25 minit, kemudian bilas dengan air suam.

Untuk Kuku

“Vitamin C membantu mengekalkan integriti kuku kita dengan mengukuhkan kulit, tisu penghubung, tulang, dan dinding saluran darah,” kata Cinta. “Bagaimanapun, kita juga perlu memainkan peranan kita dengan memastikan bahawa kita tidak memotong kuku kita terlalu pendek, kerepek off pengilat kuku atau memfailkan turun terlalu dekat dengan kulit.” Oleh kerana vitamin C dan membantu menguatkan kuku berkembang, ia juga menghalang hang kuku dengan membantu pembentukan kolagen, menjadikan isu leteran ini bukan satu isu. Meminum Vitamin C adalah jalan terbaik untuk kesihatan kuku optimum, jadi pastikan anda mengambil makanan tambahan atau makan buah-buahan sitrus kerap.

Untuk Kulit

Vitamin C mengekalkan kulit yang sihat dengan mewujudkan dan menggalakkan perkembangan kolagen (sekali lagi!), Dan juga pembentukan ligamen dan tisu parut, Loving berkata. Dengan memperlahankan kadar radikal bebas, ia juga muncul untuk melambatkan proses penuaan dengan menjaga kedutan, kekeringan dan garis-garis halus di teluk.
Zied mengatakan bahawa satu kajian 2007 yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa pengambilan vitamin C daripada sumber makanan dikaitkan dengan penampilan yang kurang berkedut dan berkaitan dengan usia kurang kekeringan kulit pada wanita pertengahan umur.
Untuk vitamin C yang kaya dengan topeng muka, campuran satu kiwi dan setengah cawan betik dan sapukan campuran ke muka anda. Biarkan selama 15 hingga 20 minit, kemudian basuh dengan air sejuk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.