** ceLebrAting haRi rAya **

welcome back after clbrt raye eve….

since 2 weeks already aku tinggal blog ni..sowy coz d asgmnt nk kn submit n then test yg begitu susah skali d tambah plak dgn presentation yg berduyun…adoi…dugaan blajar betoi…sabar2..itu semua ilmu tuk ms depan…
hemm..raye kali ni meriah skit la dr last year yg mmg amat2 sdih bg aku compare tu taun2 b4nye…bkn ape…along n her famly stay jauh..so xdapat la kami nk raye bersame2 cam dlu…n last yr jgk le bang cik bru kawin n kbtulan wife die berslin n pntang umah mak die.so b.cik pon raye ngan fmly baru die di kampung kak ipar aku kt perak…tinggal la aku beraye bertiga ngan baba n mama…sedih mmg sedih giler ar coz aku adik beradik x ramai just 3 org termasuk aku so bl time raye tinggal bertiga mmg xdpt nk d gambar kan..org lain semua fmly berkumpul ramai2 beraye bersma2….time aku n parents g umah aunty aku kt sg dua,kak tah kezen aku muke die ader iras2 along aku n depa pon mmg close..bl mama n kak tah bersalam…x disangka2 mama menagis smbil peluk kak tah aku sbbnye terkenangkan along aku..sian mama…rindu sngat pada ank cucu die yg jauh di perantauan….aku pon time tu dh rase bergenang dh mate ni..tp thn n control..control cun la dh pakai baju raye kn..wat2 smbng ngan kezen aku yg lain…mmg sedih n amat pedih giler…sbbnye along aku sefamily bru je balik bercuti ke mlysia sbln bln 8 2007 then raye kn around bln bper ek 10 kot so tu yg sedih x dpt braye bersama almost 4 years dieorg braye kt perantauan…b.cik plak balik kejap je raye kedua tu ngan kak ipar aku n my new born niece name ainshatul najwa…miz her la right now…then raye ke3 esoknye tu dh blik ke kg kak ipar aku blik coz kezen die tunang…xbest langsung….kan kan kan….
ape yg best taun ni compare tu taun lps…herrmmm..ape ek….mama lbih ceria sbb dpt set kerusi baru..ahakss…plus tikar2 buluh yg di beli dengan sungguh bnyaknye nk buh kt ruang tamu…plus dinding umah yg aku cat sungguh la cantik…ahakss…perasan la plakk…baba pon sungguh la seronok mberi aku n mama duit raye yg sm banyak nye…banykk ooo….jgn jelez..tu la best jd ank last yg ader di umah pgi2 raye….aku pon sungguh la gumbiranye..masih dpt duit raye yg bersunguh2 la bnyk nye n smpai kn perli ngan pakcik kaunter bank…”oo..bnyk nye duit raye die”..ahaksss….pakcik x mo tmbh lgi ke bg ckup 200…muhahaaa….opss…
bang cik n his famly asal nye nk raye umah parents aku coz dis year turn umah parents aku plak..but unfortunatly mak mentua bang cik baru je pergi menghadap ilahai bln 6 aritu..kak ipar aku ni de 3 bradik gak sm ngan aku…n die plak yg sulung n adik2 die semua pompun..so kesian depa n mama aku pon uh depa blik raye kg kak ipar aku coz kesian kt ayah n adik2 kak ipar aku…ni raye 1st dieorg tnpa mak yg tersayang..aku sndrik pon tompang sedih…kadang2 tu aku masih terbayang yg mak kak ipar aku ni cam masih ader je lagi….tp apekan daya..Allah lebih meyayanginya…AL-FATIHAH…….kepada kak lin sekeluarga bersabarlah dngan dugaan yg Allah berikan ini…n ingat la pesan mama…angapla kami ni mcm famly kak lin sndrik…bkn nye org lain…kite dah mjadi sekeluarga…semoga hubungan yg lebih mesra n bahagia tuk kite sekeluarga..insyaAllah…

hoho…raye2 jugak…tngungjawab pd stdy jgn lupe…aiyak….lgi 2 weeks nk final exam ni..abis la…saya sungguh takot dengan tiba2…huhu..semoga aku dpt menempuhi sem ni dngan jayanya..ewahh…oh..de lgi presentation debate tuk BI x abis lgi..adoi..tansion2…wisau ni…group lain best la bleh bersuke ria sbb dah abis….hope yg terbaik je dri aku n mber of my group…
go go girlll…..

ajA2 fightiNg…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.