DARAH TINGGI – Bacaan Cecah 200 Berisiko Mati Mengejut

Bacaan Darah Tinggi Cecah 200 Berisiko Mati Mengejut. Individu yang catat bacaan darah tinggi mencecah 200 adalah sangat merbahaya. Mereka berisiko untuk mendapat serangan jantung dan stroke.

Tanda tanda penyakit darah tinggi sehingga mencatat bacaan 200 ini selalunya akan mengalami sakit kepala, sakit dada dan sesak nafas. Dan yang paling digeruni darah tinggi bacaan melampau berisiko untuk mati mengejut!

7 PUNCA TEKANAN DARAH TINGGI RISIKO MATI MENGEJUT

1. Usia

Tidak dinafikan faktor usia merupakan salah satu penyebab seseorang terkena penyakit darah tinggi, Semakin bertambahnya usia seseorang akan mengurangi elastisiti pembuluh darah sehingga tekanan darah didalam tubuh orang yang sudah lanjut usia akan mengalami kenaikan dan boleh melebihi paras normal

2. Keturunan

Orang tua yang mempunyai penyakit darah tinggi ada kemungkinan boleh menurunkan kepada anaknya, jadi jika orang tua anda mengalami sakit darah tinggi sebaiknya anda selalu waspada karana anda juga boleh terkena penyakit tersebut.

3. Jantina

Lelaki yang berusia 45 tahun lebih berisiko terkena penyakit darah tinggi dibandingkan wanita, sedangkan wanita yang berusia diatas 65 tahun lebih berisiko terkena penyakit darah tinggi.

4. Tidak Bersenam

Orang yang tidak pernah bersenam akan lebih berisiko terkena penyakit darah tinggi, kerana menyebabkan jantung menjadi tidak sihat. Jantung tidak sihat mengakibatkan aliran darah didalam tubuh menjadi tidak lancar.

5. Tidak jaga makan

Seseorang yang mengamalkan makanan yang lemak tinggi akan berisiko untuk menghidap penyakit darah tinggi. Makanan yang berlemak tinggi akan membuat pembuluh darah tersumbat sehingga tekanan darah akan menjadi naik dan boleh cecah sehingga 200!

6. Minum Alkohol

Minuman beralkohol sangat tidak baik untuk kesihatan tubuh kerana akan meningkatkan kadar trigliserida dalam darah. Trigliserida adalah kolesterol jahat yang boleh menyebabkan tekanan darah naik cecah 200

7. Stress

Orang yang selalu stress, biasanya tekanan darahnya akan naik. Jika orang sedang stres hormon adrenalinnya akan meningkat sehingga menyebabkan tekanan darah naik. Jadi elakkan stress ye!

anggur muscadine

VIVIX – MINUMAN BOTANI YANG TINGGI ANTIOKSIDAN DAN RESVERATROL UNTUK TURUNKAN BACAAN DARAH TINGGI YANG CECAH 200

Vivix mengandungi Anggur Muscadine sebagai bahan utama

Anggur Muscadine mengandungi antioksidan tinggi untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, makanan yang tinggi antioksidan terbukti menurunkan risiko penyakit jantung. Serat larut dalam anggur muscadine akan membantu mengawal keinginan dari makan makanan kalori tinggi dan gula tambahan.

japanese knotweed

Vivix mengandungi Japanese Knotweed yang bagus untuk jantung

Tumbuhan ini mengandungi antioksidan yang tinggi dan mampu mencegah penyakit yang berkaitan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam tumbuhan ini menggalakkan fenomena yang dikenali sebagai “French Paradox”. Ia merujuk kepada kes jantung yang sangat rendah di Perancis sedangkan populasi di sana mengambil diet yang sangat tinggi lemak tepu dan mempunyai peratus perokok yang tinggi.

Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber Resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak. Wine merah dan Japanese Knotweed mengandungi resveratrol yang tniggi yang boleh memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular.

vivix shaklee

KESIMPULANNYA VIVIX ADALAH SUPPLEMEN YANG TINGGI RESVERATROL BAGUS UNTUK DARAH TINGGI

Resveratrol adalah kandungan yang terdapat dalam minuman Vivix. Ia sangat kuat dan kaya dengan antioksidan, melindungi tubuh daripada kerosakan yang berkaitan dengan peningkatan risiko kanser dan serangan jantung.

Resveratrol juga membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolestrol jahat, mengelakkan daripada platlete darah melekat dan membentuk gumpalan/darah beku menyebabkan serangan jantung

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX BERJAYA KAWAL BACAAN DARAH TINGGI

darah tinggi

darah tinggi

darah tinggi

darah tinggi

PENAFIAN : Maklumat yang diberikan dalam artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia tidak bertujuan untuk digunakan untuk merawat atau mendiagnosis keadaan perubatan. Ungkapan mereka yang ditemubual ‘tidak semestinya mewakili pandangan pengarang dan ia di siar untuk manfaat kepada orang lain yang mempunyai pengalaman yang sama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.