Lunturkan Parut Jerawat

Selepas masalah jerawat hilang, timbul pula masalah parut jerawat yang susah nak hilang. Biasa parut jerawat akan nampak kehitam-hitaman atau kemerah-merahan. Parut jerawat ini berpunca dari radang jerawat yang telah hilang dan meninggalkan kesan kepada kulit muka kita. Tetapi jika tiada jerawat baru tumbuh, kulit jer pun akan sembuh dengan sendiri nya. 
Biasa tabiat kita orang perempuan ni rajin sangat memicit dan pegang-pegang jerawat sendiri. Lagi-lagi bila dah merah dan dah nak masak, lagi la gatal tangan kita nak memicit jerawat tu. Disebabkan itulah parut jerawat meninggalkan kesan merah, kehitaman dan lebih parah memberikan lekuk dan kawah-kawah berlubang di kulit wajah kita. Kesiannyaaaa… dah tak soft dah kulit bila kesan jerawat terlalu parah macam tu.
Dalam memulihkan semula parut jerawat yang telah berlekuk-lekuk macam tu, ia mengambil masa lebih kurang 6 bulan onwards untuk elokkan semula kulit tu. Dimana kulit akan menggantikan sel-sel mati akibat keradangan kulit tu dengan sel baru. Anda mungkin boleh menggunakan skincare yang cepat kesannya, tapi tahukah anda kebanyakan skincare yang ada dipasaran sekarang hanyak memberikan kesan cepat tetapi tidak bertahan lama. Hanya sebulan mengamalkanya kulit akan kembali berjerawat, dan kemudian kesan parut nya lebih parah. Makin teruk muka kita hanya disebabkan produk  seperti itu.
Masalah kulit muka seperti ini kalau pakai bedak tebal pun still nampak rasanya kan. Jadi pentingnya kecantikan luaran haruslah dari dalaman dahulu.
Beauty comes from wihtin kan??
Ok lah, straight forward saja. Dalam mebentuk sel yang tidak sihat tadi, protien diperlukan. Jadi dengan sel-sel yang sihat, membolehkan sistem badan kita pon berfungsi dengan sihat. Anda tahu apa perlunya protien dalam tubuh badan kita.
  • membina sel-sel baru
  • menggantikan tisu badan lama kepada tisu yang baru
  • menggantikan tisu yang rosak dengan tisu baru
Dalam produk Shaklee, seperti diketahui umum, PROTIEN yang sangat terkenal adalah ESP iaitu Energizing Soy Protien. Ia amat terkenal dikalangan ibu-ibu yang mengandung dan orang yang nak mencerahkan kulit. JOm tengok video dibawah :
Jadi siapa yang nak tukarkan kulit wajah menjadi lebih baik dan lebih mulus, cubalah produk ESP ni yang dah 20 tahun bertapak di Malaysia. 
Saya nasihatkan anda, pilih vitamin atau supplement yang semulajadi. Kerana fungsi makanan tambahan adalah untuk memelihara bukan untuk memudaratkan. So untuk bulan September ni masih ada promo buy 6 free 1, atau beli 2 canister dengan 5% diskaun. 
Nak dapat harga terbaik, klik gambar dibawah 😉 

Thanks for reading 😉
Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi
No tel : 017 – 880 5272
SID No : 1208072

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.