** Painted Hill, Oregon **

Assalamualaikum kawan2….

entry ni ak type pas xdok mood nk edit kad kawin kezen aki..so nk carik ilham lain aku pon goyang2 kaki lyan blog2 yg best2 tuk d bace…then busan lgi..ak godek2 folder picture yg de dlm pc ni..mlihat kenangan2 yg ado…then ak pon bukak le folder painted hill ni…ni dri lensa kamera nikon D5000 abg ipo ak…mmg sharp n cun melecun pic2 die d sbbkan model2 yg sngat la cute2 itu..kuang3..poyo prasaan…

nape name nye Painted Hill??hemm..adakah ianya sebua lukisan yg d lakarkan oleh manusia??sama sekali tidak….ini semua adalah kejadian Allah SWT…mashaAllah..sungguh cantik skali pemandangan yg dpt kulihat dgn mata anugerah Allah ini….seluas mata memandang..seolah2 tiada penghujungnya…huhu….ok time tu summer makanya mestilah agak panaz gitu…tp kami tiba agk leat coz tersesat nk cari mn lokasi bukit2 yg d painted….so waktu tu dh agak redup makanya,,agak best la kan mau jln2…busan tau..summer mnyebab kan muke i burn..kuang3…astagfirullahalazim…..ish3….xbaik2….tp klau nk g negok warna2 yg cantik lgi menarik waktu tngahri itu lah pling afdal ye adik2…krn ape…krana cahaya mthari yg sngt terik itu akn memancarkan warna yg lebih asli n cantik…huhu…

ok smbung lgi….setiap dri bukit2 ni adalah unik n x kan sama dgn yg lain…n kmungkinan jgak klau ak dtg blik dlm tmpoh 5 taun menda2 yg bercolor itu mungkin kah sudah tiada ataupon akn pudar warnanya…kenapa?? hasil pemerhatian aku..ewahh…jika d amatai molek2 struktur tanah nya mcm tanah merah yg kering kontang yg merekah2…ianya halus dan apabila d sentuh ia akan hancur bak pasir d pntai..ayattt…muhahahaa….Painted Hill x jauh pon dr area umah Along aku Bend,just dlm 75batu jer…so kami dh plan nk camping kat RV park berhmpiran ngan painted hill..so suasana mmg best n nyaman..kbtulan plak lgi shari us nk clbrate merdeka..so agk penuh ye Rv park..coz kami menumpang masuk kwsan yg dh d reserve pd hri kesokkan nya…huhu….

Just arrive…

warna2 merah+gold..sungguh cantik..

korang nmpak x bulan d siang hri..mmg very the clear ok bulan tu…

Pinted cove nature trail…bg memudhkan korang smua negok lebih dkat n touch2 the sand…

kecik nya kami d bumi mu ya Allah….

kredit 2 Miss photografer >>>>> it;s me.. 😉

so beautifullll….

semua sudah ponat ek..lentok2..

sunset…

shaining like a gold….
masa untuk pulangg…jam 8ptg..hehe…ke 8 mlm tp masih ptg..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.