** seLamat bErbuka pUasa **

Assalamualaikum semua…

Saje je buh pic coz arini aku nk kongsi ngn korang menu berbuka ak n parents…Hari ni dh 6 hri kita umat Islam brpuasa…menu biase2 je lbh kureng korang gak..
Ok menu yg 1st tu yong tau Fu…lm gak dh x mkn bnd ni..d tmbah plak ujan skrg ni sure mnambahkan lgi kelaparan kite d waktu2 ptg..kllau korang nk tau mule2 dlu time aku pndah ke png ni bru la aku jmp Kuah die mcm kuah rojak tu stail pekat tu..coz dlu wktu kat manjung yong taufu die brkuahkan sup…sedapppp sngat kt abg psr mlm tu…dlu dkat je psr mlm manjung ngan umah aku tp skrg ni pmbangunan makin maju n dh brpindah kt samudra x silap aku…betoi x ros??? Dh lm aku x blik sna..nti blikan aku ek ros yong taufu abg gemuk tu..mmg best n awl taun ni abg cik ckp ade plak la abg yong taufu tu bukak cwngan kt taiping.tp sedara die ar.bang cik ckp fuhhh…sedapppp..jelos I tau… :p
2nd menu yg best ptg ni ialah bubur lambuk..ari2 menu ni ade ats meja aku..huhuu…ni bubur lambuk msjid dpn umah aku…so ptg2 je baba bwk le tapeware mama aku g amik..n lg elok la kan dh amik bubur tu korang bg la ape2 plak kt masjid..kueh mueh..kita kn la sling beri memberi..betoi ke ayt aku???huhuu..ape yg bestny bubur lmbuk ni dr zaman mama lgi dh ade…n evry Ramadhan depa akn wat tuk org rmai…n pas trawih plak psti akan d jamu makanan,makan rmai2…bestkan..tmpat korang ade??skrg ni dh jrang kan msjid2 wat jamu makan pas trawih..kemeriahan tu xdak..tp msjid depan umah aku…masih ade…
N menu2 yg lain tu ikan kembung sumbat bakar..pnjang nyo name..+ rebung msk lemak + gulai(Kari) ikan + kueh mueh skit…pastu plak baba bru blik dr umah Mak cik pakcik aku depa plak bg mee kuah + Kuew teuw goreng + agar2….Alhamdulillah rezeki tuk aku mama n baba…rezeki dri Allah…syukrann…

Selamat berbuka…

Ps: excited…8 more days…huhuu…

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.